Samsung Galaxy M serija će se prvi put pojaviti 28. januara

Samsung bi krajem januara trebao da lansira novu seriju Galaxy M. Na drugom po veličini svetskom tržištu pametnih telefona Samsung je imao poslednju reč. Međutim, tokom proteklih nekoliko godina, kineski proizvođači su preuzeli dominaciju. Xiaomi je na prvom mestu, a slede ga Honor, Realme, Oppo i Vivo. U pokušaju da se takmiči sa kineskim proizvođačima, Samsung će lansirati novu liniju pametnih telefona – Galaxy M. Linija će biti pozicionirana kao linija jeftinih pametnih telefona i stići će prvo u Indiju 28. januara.

Velika očekivanja

Serija Galaxy M će verovatno zameniti sadašnju seriju Galaxy J serije. Rojters je saopštio da Samsung planira da udvostručii svoju online prodaju sa pametnim telefonima Galaxy M serije.

Telefoni će navodno biti nazvani Galaxy M10, M20 i M30, što je ranije otkriveno curenjem informacija. Telefoni će se pojaviti i na drugim globalnim tržištima ubrzo nakon lansiranja u Indiji. Iako će vodeća serija Samsung Galaxy S10 biti predstavljena 20. februara, M serija će biti prvi Samsung telefon koji će biti predstavljen ove godine.

Baterija kao najjače oružje

Viši potpredsednik kompanije Samsung u Indiji izjavio je da će telefoni imati velike baterije sa brzim punjenjem. To potvrđuje i raniji izveštaj u kome se tvrdi da će Galaxy M20 imati masivnu bateriju od 5.000mAh – najviši kapacitet ikad viđen na Samsung telefonu.

Prethodna curenja su otkrila da će Galaxy M10 biti opremljen LCD ekranom od 5.6 inča i da će ga pokrenuti Exynos 7870 SoC zajedno sa 3GB RAM i 32GB interne memorije sa 3000mAh baterijom. Kamera od 13MP biće na poleđini, dok će prednja imati 5MP.

Galaxy M20 će navodno imati LCD ekran od 6,1 inča sa Exynos 7885 SoC ispod haube. Telefon će takođe imati 3GB RAM ali sa 64GB memorije i velikom baterijom od 5000mAh. Jedinica sa dvostrukom kamerom (12 + 5MP) će biti na poleđini a kamera od 8MP na prednjoj strani.

Međutim, Galaxy M30 je najzanimljiviji. Ranije curenje informacija otkrilo je da će M30 imati ekran Infinity U (sa malim zarezom) zajedno sa baterijom od 5.000mAh. Telefon će takođe imati trostruku kameru na poleđini, baš kao i Galaxy A7 sa 13MP + 5MP + 5MP senzorima. Sa prednje strane, očekuje se da će imati 16MP senzor za selfije. Telefon će raditi sa Exynos 7885 octa-core SoC-om.

Pogledajte ponudu Samsung telefona na našem sajtu klikom na link.