Samsung će predstaviti savitljivi telefon početkom 2019. godine

Kombinacija telefona i tableta

Samsung je u sredu na konferenciji u San Francisku zvanično objavio da će 2019. godine lansirati savitljivi pametni telefon. Telefon koristi sopstveni novi Infiniti Flex ekran, koji dozvoljava da se preklopi i otvori više puta bez habanja.

“Kada je otvoren, to je tablet, koji nudi iskustvo velikog ekrana”, rekao je potpredsednik Samsungovog marketinga za mobilne uređaje Dzastin Denison. “Kada je zatvoren, to je telefon koji se lepo uklapa u džep.”

Denison je prikazao telefon sa novom displej tehnologijom, koji ima 7,3-inčni ekran kada se razvije. Međutim, sam uređaj je kamufliran da bi se sakrili ključni aspekti dizajna. Kompanija takođe nije ponudila nikakve informacije vezane za brendiranje, a Denison nije želeo da navede datum lansiranja. Umesto toga, samo je rekao da će kompanija započeti masovnu proizvodnju “u narednim mesecima”.

Saradnja sa Guglom

To je bilo manje detaljno od najave koju je doneo zvaničnik Gugla na posebnom događaju u sredu ujutru.

“Mi već blisko sarađujemo sa Samsungom na novom uređaju koji planiraju da predstave početkom sledeće godine, o čemu ćete saznati kasnije danas”, izjavio je potpredsednik Guglovog inženjeringa Dejv Burk na njihovom događaju u sredu.

Burk je iskoristio događaj da objavi Guglovu podršku za Android uređaje sa savitljivim ekranima.

“Upravo kad ste mislili da ste sve videli u telefonima, videćemo potpuno novu ideju o formi telefona proizvođača Android uređaja. Savitljivi telefon. Oni koriste novu tehnologiju fleksibilnog ekrana koji se bukvalno savija i preklapa”, rekao je Burk. “Možete zamisliti uređaj kao telefon i tablet. Kada je preklopljen, izgleda kao telefon, koji se uklapa u vaš džep ili torbicu. ”

Pogledajte ponudu Samsung telefona na našem sajtu klikom na link